Objednávky odosielame vždy v stredu večer, ďakujeme za každú jednu. 🎁✨

Ešte stíhate: 9 tipov na slovenské a české dizajnové darčeky

Zase raz neviem….. Čo im mám tento rok kúpiť pod stromček??

Budem sa veru musieť ešte poriadne zamyslieť. No rada by som sa s Vami podelila o tipy na malé, lokálne značky, ktoré milujem a ku ktorým sa často vraciam, keď premýšľam o darčekoch.

A čo Vám budem hovoriť - v týchto ťažkých časoch sa každá jedna z nich Vášmu nákupu určite extra poteší.

Tu sú:


LuLo Bags

V LuLo sa venujú prevažne výrobe tašiek, batohov a doplnkov, ktoré charakterizuje nadčasovosť, minimalistický štýl a kvalita materiálov.

Ja osobne som si u nich kúpila červený batoh z plastelu, ktorý už v ponuke síce nemajú, ale mám ho už X rokov a dávam mu celkom veľa a často zabrať a drží a drží. Je to kvalita, na ktorú sa dá spoľahnúť.

 
Pomello

V Pomello Vám vyrobia krásne dekoračné plagáty z mapy Vášho obľúbeného mesta! (a nielen to)


Ja som u nich nakúpila dva takéto plagáty. Jeden bol pre moju maminu k narodeninám: mapa jej rodného mesta Písek. Druhý s mapou New Yorku bol pre môjho manžela Dominika, ktorý toto mesto miluje. Obaja boli veľmi dojatí.

Plagáty od Pomello sú krásne a originálne. Navyše, nevyrábajú iba tieto “mestské” mapy.

V poslednej dobe ma zaujali napríklad aj mapy nočnej oblohy vďaka ktorým, sa vám naskytne pohľad na presné rozmiestnenie hviezd podľa vami vybraného miesta, dátumu a času.

 


L.enka.

Do tejto značky som sa úplne zamilovala asi pred dvomi rokmi. A jediný dôvod prečo som si od nich ešte nič nekúpila je ten, že si jednoducho neviem vybrať. 


Pretože všetko je tak krásne, minimalistické a originálne! Na tieto Vianoce to už ale zmením a niekoho ich krásnymi výrobkami poteším.
Vyrábajú košíky, kabelky či prestierania na stôl z prírodného, ručne farbeného povrazu.

Marta Juhasz jewellery

Marta vyrába šperky a jej tvorbu jednoducho obdivujem. Jej práca s materiálmi je niekedy úplným prekvapením, ja mám napríklad z jej dielne náušnice z plechoviek, z ktorých sú všetci paf.

Vždy ma to dostane, každá jej nová vec. Určite mrknite na jej šperky a vyberte si.

 


Hrněnky

Janka dáva nový život starým zabudnutým hrnčekom a premieňa ich na voňavé sviečky s prírodným voskom. Ja sama som si u nej nechala doliať zopár starých sklenených nádob. Považujem to za veľmi pekný Vianočný darček, tým prosto nemôžete nič pokaziť.

Pribylina

Od šikovnej Gabiky milujem úplne všetko. Hovorím všetko, pretože svoj sortiment často obmieňa - podľa toho, čo ju najviac baví. Vždy sa na to aj veľmi teším, čo ďalšie začne tvoriť. Tento rok u nej nájdete pletené mäkkulinké čelenky, čiapky, rukavice a najnovšie aj ilustrácie.


Ručičkovo

Nedávno sme od nich kúpili pre starú mamu oceľovú lopatku na naberanie koláčov, s ručne vyrazeným nápisom "Láska ide cez žalúdok". Veľmi, veľmi sa tomu potešila


Vedia vám na tieto lopatky, ale aj ďalšie iné darčekové predmety vyraziť aj váš vlastný text.

RIVICA
Rivica šije úplne najkrajšie sukne z tých najkvalitnejších materiálov.
Odporúčam túto značku ako vianočný darček, pretože majú v ponuke aj sukne zavinovacieho strihu, takže sa viete bez obáv trafiť do veľkosti mamy, sestry, dcéry, kohokoĽvek.

Ja mám od Rivice zatiaľ len svadobné šaty, ale cítim to v kostiach, že si károvanú zavinovačku nájdem pod stromčekom :D

 

Mara Bara and daughters

 Od tejto značky mám oblečenie už roky. Kúsky, ktoré sa dajú veľmi ľahko kombinovať a sú extrémne pohodlné. Úplná závislosť nosiť.

Zistila som, že už pod stromčeky nestíha prijímať objednávky, ale určite potom vyskúšajte.




Tak a to by sme mali!

Toto je mojich 9 tipov na Vianočné darčeky pre Vašich blízkych.
 
Myslím si že tento rok je ešte viac ako inokedy dôležité, aby sme svojimi nákupmi podporili lokálnych a poctivých tvorcov.

Majte sa krásne!

Vaša,

Karin z Karouch.sk